☝️ JARNÍ VÝPRODEJ PRODUKTŮzobrazit nabídku | Sleva 10 % na unikátní polštáře Kanuda | 30 dnů na vrácení každého produktu

Zásady zpracování osobních údajů

Společnost Adaptic Innovation a.s., se sídlem Olšanská 2898/4a, 130 00 Praha 3, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze v oddíle B, vložka 23322, IČO: 06994237, DIČ: CZ06994237, email: [email protected], telefon:  777 770 122.

  • provozuje e-shop na webových stránkách www.adaptic.cz
  • pro prodej zboží a provoz webových stránek zpracovává některé osobní údaje ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27.4.2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „GDPR“).

 


1. Zpracování osobních údajů

(i) Zpracování osobních údajů v případě použití kontaktního formuláře

Pokud poptáváte naše produkty, budeme pracovat s vašimi kontaktními údaji, které nám sdělíte, hlavně prostřednictvím poptávkového formuláře. Nejčastěji to je emailová adresa, jméno, příjmení, telefonní číslo.

Tyto údaje budeme zpracovávat pro odbavení vaší poptávky, po dobu nezbytně nutnou. Pokud mezi námi nedojde k uzavření smlouvy, budeme vaše osobní údaje zpracovávat nejdéle 3 měsíce od naší poslední komunikace. 

Toto zpracování nám povoluje čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – jednání o smlouvě, resp. provedení opatření před uzavřením smlouvy na vaši žádost.

(ii) Zpracování osobních údajů v případě nákupu 

Pokud u nás nakoupíte, budeme pracovat s údaji, které nám poskytnete, tj. fakturační a kontaktní údaje.

S těmito údaji pracujeme, abychom splnili naši smlouvu - dodali vám naše zboží. Přes kontaktní údaje s vámi budeme také komunikovat ohledně stavu vaší objednávky, případně ohledně reklamací a/nebo vašich dotazů.

Dále budeme údaje zpracovávat, abychom splnili povinnosti, kterou nám plynou z právních předpisů (hlavně v oblasti daní a účetnictví, případně pro vyřízení reklamací aj.).  

Toto zpracování nám umožňuje čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR - plnění smlouvy a čl. 6 odst. 1 písm c) GDPR - plnění našich zákonných povinností.

Tyto údaje budeme zpracovávat po dobu dodání zboží a dále po dobu stanovenou právními předpisy (nejčastěji je to doba 10 let od dodání zboží, která plyne z daňových předpisů).

(iii) Newslettery (obchodní sdělení)

Pokud jste nakupující zákazník a nezakázali jste nám to při nákupu, použijeme vaši e-mailovou adresu, případně telefonní číslo pro rozesílku našich novinek. 

Umožňuje nám to ust. § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti.

Souhlas můžete vzít kdykoliv zpátky, když nás kontaktujte na emailu [email protected], případně rozesílku přímo prostřednictvím zaslaného newsletteru odhlásit.

Do mailing listu vás zařazujeme na 2 roky od vašeho posledního nákupu.

 


2. Kdo se k datům může dostat?

Vaše osobní údaje střežíme jako oko v hlavě. Přesto byste měli vědět, že osobní údaje (často v zašifrované podobě) mohou být přístupné i jiným osobám, jelikož pro své podnikání využíváme jejich nástroje a služby. Jsou to:

  • společnosti podílející se na expedici zboží
  • společnosti podílející se na realizaci plateb
  • společnosti zajišťující účetní a auditorské služby
  • společnosti zajišťující marketingové služby

Vaše osobní údaje zůstávají na území Evropské unie.

 


3. Používání souborů cookies

Cookies jsou textové soubory obsahující malé množství informací, které se při návštěvě našich webových stránek www.adaptic.cz stahují do vašeho zařízení. Soubory cookies se následně při každé další návštěvě odesílají zpět na webovou stránku nebo jinou webovou stránku, která je rozpozná.

Soubory cookies plní různé úlohy, například umožňují efektivní navigaci mezi webovými stránkami, zapamatování si vašich preferencí a celkově zlepšují zkušenost uživatele. Dokážou také zajistit, aby reklamy zobrazované on-line byly lépe přizpůsobené Vaší osobě a vašim zájmům.

Standardní webové prohlížeče (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome apod.) podporují správu cookies. V rámci nastavení prohlížečů můžete jednotlivé cookie ručně mazat, blokovat či zcela zakázat jejich použití, lze je také blokovat nebo povolit jen pro jednotlivé internetové stránky. Pro detailnější informace použijte nápovědu vašeho prohlížeče.

Pokud bude mít váš prohlížeč cookies povoleno, budeme vycházet z toho, že souhlasíte s využíváním cookies ze strany našeho severu a cookies našich zpracovatelů.

Na webových stránkách používáme následující cookies:

  1. Nezbytné cookies: jsou zapotřebí k provozu webových stránek, umožňují například přihlásit se do zabezpečených částí stránek a další základní funkčnosti stránek. Tuto kategorii cookies není možné zakázat. 
  2. Analytické/statistické cookies: umožňují nám například rozpoznat a zjistit počet návštěvníků a sledovat, jak naši návštěvníci používají webové stránky. Pomáhají nám zlepšovat způsob, jakým stránky fungují, například tak, že umožňují uživatelům snadno najít to, co hledají. Tyto soubory spouštíme pouze s Vaším předchozím souhlasem. 
  3. Reklamní cookies: používají se ke sledování preferencí a umožňují zobrazit reklamu a další obsah, které nejlépe odpovídají vašemu zájmu a online chování. Tyto soubory spouštíme pouze s Vaším předchozím souhlasem.

 Upozorňujeme, že třetí strany (včetně např. poskytovatelů externích služeb) mohou rovněž používat cookies a/nebo přistupovat k údajům shromažďovaným cookies na webových stránkách.

 


 4. Jaké máte v souvislosti se zpracováním práva?

Nařízení GDPR vám dává mimo jiné právo obrátit se na nás a chtít informace, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování, můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů, požadovat po nás v určitých situacích výmaz osobních údajů a v určitých případech máte právo na jejich přenositelnost. Proti zpracování na základě oprávněného zájmu lze vznést námitku.

Pokud si myslíte, že s daty nenakládáme správně, máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, případně se se svými nároky obrátit na soud.

V naší společnosti nemáme jmenovaného pověřence pro ochranu osobních údajů.


Tyto Zásady ochrany osobních údajů jsou platné a účinné od 1.10.2018.